10 Sfaturi pentru tinerele căsătorite

Încerc să concentrez sfaturile în 10, pentru că am observat ca este cumva la modă să te organizezi în 10 ceva și dacă m-aș lua dupa limbarița mea interioară , aș ajunge probabil la o suta.
Nimic pe lume nu ma califică pe mine să vă dau sfaturile astea, în afara faptului că sunt bătrână (și noi asta facem: dăm sfaturi pe care nimeni nu le-asculta).
Menționez că sfaturile mele nu sunt pentru femeile care au soți alcoolici sau violenți fizic. Pentru ele nu exista decât unul singur: LĂSAȚI-I CÂT PUTEȚI DE REPEDE!

Deci:

1 NU GĂTIȚI decât strictul necesar.
La început o veți face ca să-i faceți soțului o surpriză pentru când vine acasă. Cu trecerea anilor, când va intra în casă și va constata că nu este mâncare gătita, o să vă reproșeze și o să vă facă să vă simțiți vinovate indiferent de câtă altă treaba ați avut.
Lăsa-ți-vă mamele și soacrele să o facă (ele iși doresc oricum să facă ceva ca să vă simțiți voi îndatorate). Daca nu aveți (mame și soacre) încercați să păreți neajutorate și cooptații și pe ei la gătit.

 

2 NU VĂ LĂSAȚI PĂRINȚII (SOCRII) SĂ VĂ AJUTE DECÂT ATUNCI CAND LE-O CEREȚI VOI .
Știu că este unul dintre cele mai greu de urmat sfaturi (de cele mai multe ori imposibil), dar incercați din toate puterile să-i țineți la distanță.
Au ei așa un talent de a se insinua în viața voastră, că până la urmă intra cu bocanci cu tot.
Și credeți-mă: nu exista excepții. Absolut toți parinții o fac, fie ei și bine intenționați.
Se spune că soacra este a doua mamă. Nimic mai greșit! Nicio femeie nu poate fi mamă decât copiilor ei. Chiar dacă va ințelege, chiar dacă vă aproba, ea va ține întotdeauna cu progenitura ei. Încercați să fiți prietene (este foarte important) cu ea și daca nu se poate, evitați-o! Dar orice ar fi, nu o vorbiți de rau in fața soțului! Barbații, chiar și cei care nu-și iubesc mama, au ei așa o chestie să-și apere originea.

 

3 NU LE ÎNDEPĂRTAȚI PRIETENII
Toate femeile au tendința asta (mai ales după ce apar copii) și au senzația că prietenii le răpesc din timpul dedicat familiei. Bărbații vor evada, sub o formă sau alta, și parcă e mai bine să știi în compania cui este.
Excelent ar fi dacă ați putea să-i placeți și voi. Și dacă vă potriviți ca pereche, logic ar fi să puteți.

 

4 NU RENUNTAȚI LA PRIETENELE VOASTRE
Daca nu aveți, faceți-vă! O prietenă este mai importantă decât un psiholog. Și vă asigur ca orice căsnicie ar avea nevoie de unul.

 

5 FACEȚI SEX DE CÂTE ORI DOREȘTE (soțul)
Toate femeile folosesc expresia „Mă doare capul” sau variante: mi-e rău, nu mă simt prea bine, etc.
În general zic asta femeile care nu au orgasm, și atunci sexul devine, bineînțeles, un chin.
De unde sfatul cu nr.6:

 

6 VORBIȚI CU SOȚII VOȘTRI DESPRE SEX
Spuneți-le, fără teamă că ați putea fi judecate greșit, ce ați dori de la ei.
Preludiul, din păcate, este nesemnificativ pentru o mare parte a barbaților. Luptați pentru el!
(Hai la lupta cea mare!)

 

7 NU PARASIȚI PATUL CONJUGAL ÎN MOMENTUL ÎN CARE APARE COPILUL PE LUME
Toți parinții sunt conștienți de greșeala asta și marea majoritate o face.
Sexul, banuiesc ca știți toate, este o parte foarte importanta a căsniciei. Dar femeile au nevoie mai mare decât orice, de caldura, de protecția omului iubit. Și unde în altă parte o poți găsi decât în pat (mai ales atunci când doarme).

 

8 NU VĂ UITAȚI ÎN TELEFOANELE, CALCULATOARELE, BUZUNARELE LOR
Așa cum probabil vă doriți voi intimitatea, tot așa au nevoie si bărbații voștri de ea. Ba chiar mai mult, pentru ca femeile au o tendință (viscerala) de a fi posesive.
Eu sunt de părere că absolut toți bărbații înșala!
Dar nu pentru că nu vă mai iubesc și nu pentru că nu le pasă de voi. Părerea mea e că genetic ei nu pot fi monogami.
Ideal ar fi să nu aflați niciodată. Și dacă aflați, chiar dacă este o durere devastatoare, încercați să treceți peste. Bărbații, spre deosebire de femei (care iubesc mai mult cu sufletul), pot să facă asta ca pe un sport. Dacă este o aventură trecătoare, NU CONTEAZA.
Pentru că, dacă ți-ai pierdut încrederea în el, ți-ai pierdut căsnicia!

 

9 NU-L LĂSAȚI SĂ-ȘI CONSTRUIASCĂ O VIAȚĂ SEPARATĂ DE VOI
Doar de voi depinde. Încercați să vă obișnuiți cu hobby-urile lor (pescuit, calculator …), participați la ele dar cu masură, nu le furați independența și intimitatea de care orice om pe planetă are nevoie.
Atrageți-l și voi pe el in hobby-urile voastre.

 

10 INDEPLINIȚI-VĂ CÂT MAI MULTE DORINȚE
Nu sunteți egoiste dacă vă îndepliniți cât mai multe dorințe.
Dacă voua vă e bine cu voi, tuturor le e bine cu voi.

Există un test simplu pe care îl puteți face oricare dintre voi: dacă mergi cu placere către casa, atunci căsnicia este reușită. Dacă nu, pleacă în altă parte!
Divortul nu intotdeauna este un dezastru, ba dimpotriva, uneori poate fi pur si simplu ruperea de nefericire.
Invatati importanta propozitiei : Am o singura viata !

Să nu va imaginați că dacă veți urma sfaturile mele, veți avea o căsnicie perfectă.
Așa ceva nu există!

P.S.: Dacă sunteți cuminți , data viitoare vă spun cum să vă observați copii, că de crescut nimeni nu știe cum să-i crească (majoritatea parinților îi crește ca să placă societații …)