Andra 2

Te-am iubit din prima clipa in care te-ai nascut. La inceput te-am iubit pentru ca imi faceai sora atat de fericita: ” o fetita!”. Si ne transpuneam cumva, amandoua, speranta ca fetitele pot fi evaluate la intreaga lor stralucire pe acest pamant. Noi doua fuseseram fetitele alea care apar nedorite ( ca n-are cine sa-ti duca numele mai departe!). Nu s-a facut niciun secret din asta.
Te-am iubit chiar si atunci cand ai devenit o fetita oarecum nesuferita, la cat rasfat era in jurul tau. Iti pierdusesi parintii si oamenii din jurul tau incercau sa compenseze, asa cum stiau ei…
Mie imi era doar teama, ca n-ai sa mai poti discerne intre adevarata iubire si toti cei care credeau ca daca te lauda si iti cumpara papusi sau mobila! cu papusi si-au asigurat raiul de dupa. Pana cand…

Hi, hi, ti-i minte? Intr-o zi de pasti, ne-ai intins oul pe care cineva ti-l ciocnise din greseala ( ca toti aveam grija ca oule tale sa nu se sparga!) si-ai intins alene oul catre centrul mesei „cineva sa mi-l curete!”.
Si tot neamul mamei tale s-a pus pe rasul ala ciobanesc. ( Mie inca imi mai vine sa rad asa, iarta-ma iubirea mea).
” Maia mi-l curata intotdeauna!” ai fi vrut tu, scancind, s-o readuci pe femeia care si-a dedicat existenta fiecarei respiratii a ta.
” Si daca Maia ( intervin eu pufaind din tigara) s-a scarpinat undeva inainte de-ati curata oul?”
” Si ce-ai sa faci cand ai sa cresti, cand tu nu stii sa cureti un ou?” ( intervine clemfaind, bunicul tau.
”Am sa invat” ai raspuns tu atunci. Si eu am simtit cum ma topesc de dragul tau. Cum imi duci sora mai departe, fara s-o stii. Cum te-a pregatit Maia pentru viata, iubindu-te la nesfarsit.
Pentru ca toate celelalte fetite rasfatate ar fi raspuns simplu : „
o sa am servitoare”.
Toata viata mea te-am iubit cumva altfel. De parca doar trebuia sa privesc peste umar si sa intreb fericita: ” Vezi?…”Te priveam uneori si stiam ca tot ce vad eu, vad si ele.
Te-am vazut suferind si am stiut sa-ti spun ca suferinta poate fi un privilegiu.
Te -am vazut iubind frumos, asa cum si tu ai fost iubita. Te-am vazut indepartandu-te decent de ceea ce-ti facea rau…
Te vad acum mama.
Am 70 de ani ( fuck, ce rau suna atunci cand nu-i simti :)) ) si eu pot numara pe degete cate mame adevarate am intalnit. Mame care pot iubi fara sa vrea sa controleze destinul omului care s-a ivit din pantecele ei. Sunt asa o specie rara… Si tu esti, iubirea mea, o astfel de mama.
La multi ani, cea mai iubita dintre pamanteni!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.