Carpe diem

Am foarte multă treabă azi. Sunt hotărâtă să fiu fericită. Eu eram convinsă că sunt, dar se pare că mă înșelam. Și pentru asta trebuie să mă schimb. Să mă tot schimb până când voi găsi cea mai bună variantă a mea. Că varianta asta de-acum zice că nu-i bună. Facebook-ul zice că nu-i place de mine.
Astăzi n-am să ies pe balcon să mă cert cu păsăroiul care fluieră exact cum mă fluiera iubitul meu în tinerețe. E încă întuneric afară și n-am reușit să-l localizez. Am încercat să fluier și eu ca el, da bag seamă că la bătrânețe nici fluieratul nu mai e ce-a fost odată. Nu-mi iese decât un croncănit de rață opărită. Așa că m-am apucat să-l strig voinicește: „Băăăăăăăi”, „Heeeeeei”.
Și păsăroiului îi place, că fluieră și trilulează în draci.
Astăzi n-am să-i mulțumesc soarelui că mi-a rasărit.
Nu azi.
Azi am să-mi încep ziua cu douăzeci de flotări în ritm de zumba. Minim.
Așa zice Valentin. Și garantează fericirea. El nu pare prea fericit așa cum e, înalt, frumos, plini de bicepși, tricepși si mușchi. Că-i prea încrâncenat și serios. Cine știe? Poate el nu le-a făcut pe toate douăzeci, încă. Poate zumba lui nu-i prea bună. Cine știe…
După flotări, n-o să-mi fac cafeaua cu miros dumnezeiesc. Nu! Astăzi am să mestec doar așa, boabe de orez. Simple. Zice Maria. După care o să beau o cană de apa clocotită.
Și astăzi n-am să fumez. N-am să mă învălui în vălătuci de fum cu forme arcuite de boltă de rai. Nu, nuuu.
Zice că e un obicei dezgustător. Și zice că e foarte periculos. Nu prea știu de ce. Poate de-aia că ai putea să te arzi? Cine știe… Eu nu m-am ars încă.
Dar toată lumea zice. Și maică-mea:
– Tu, Paula! lasă ea să se audă obișnuitele pauze cu oftaturi. O zis la televizor că fumătorii mor primii, de la corona asta.
– Zău? îmi sar mie artificii din creieri. La televizoru’ meu o zis că bătrânii mor primii.
Noi n-avem nevoie de viruși ca să ne omorâm între noi. Ne decurcăm așa, simplu.
După clocotire n-am să mă duc la calculator să mă joc. Nu, nuuu. Azi am să scot toate hainele din dulap și-am să le pun apoi la loc, după ce le frec bine cu bicarbonat de sodiu. Zice Floricacurățenie.
Pentru masa de prânz mi-am făcut rost de două frunze proaspete de mătrăgună. Am să le stropesc ușor, cu 4 miligrame de ulei de măsline. O, Doamne! Îmi lasă gura apă. Abia aștept.
Am să citesc apoi șase cărți motivaționale, pentru inimă, suflet, esofag, cerebel, abdomen și carieră.
Mai spre seară, o să spun 176 de „ Ave Maria”. Cred că o să plusez, pentru mai multă mulțumire de sine și-o să mă dau și de 17 ori cu capul de pereți.
Și-apoi sunt foarte, foarte hotărâtă să mă duc să meditez. Am învățat în prealabil și niște incantații pentru o poziție corectă de lotus.
Și absolut toți sfătuitorii într-ale fericirii, te îndeamnă la sfârșit să trăiești clipa. Nu clipa ta. Nuuu. Că nu-i bună. Pe-a lor e cel mai bine s-o trăiești.
Carpe diem!
Sadhguru meu drag zicea că dacă nu ți-e bine cu tine când ești singur, înseamnă că nu ești într-o companie plăcută.
Mi-a fost bine până acuma, Sadhguru…
Mă duc acuma. Mă duc să mi-o trag în carpeni. În puii mei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.